DEN PRVÝ

DEN PRVÝ

pak zastavil se zástup bytostí
na břehu řeky širé
a řeka stala se v ten okamžik vším
bohové sklonili své tváře
a bytosti byly obdarovány rituálem

vzplály ohně v říši celé
a noc v denním světle stála

po hladině připlouvali noví tvorové
a bytosti dávaly jim jména
duha přeťala obzor
a duše nových životů pojmenovávaly její barevnost
však na obloze byl jen jediný pták
a tenhle letec a král
podletěl rozklenutou duhu

stín jeho křídel oblékl srdce bytostí
řeka potemněla a kdosi řekl
tohle je Bůh
Autor Pampalini, 22.10.2024
Přečteno 24x
Tipy 7
Poslední tipující: IronDodo, Iva Husárková, Sonador, jort1, OndřejHouf, mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí