Viděl jsem slunce
i když bylo schované za mraky.
Taky jsem viděl tebe
i přes to
že si se schovávala
v okně
za obnošené záclony.
Tam mezi stavbou
všedních
nudných domů
ve kterých přespávají nevšední
zajímaví lidé.
A viděl jsem také moře
i když bylo dočista vyschlé.
A taky jsem viděl sám sebe
trochu šedivého
člověk časem prostě stárne.
/ Navzdory tomu
ať protestuje
jak chce /
Taky jsem ochutnal lásku
byla sladká
jako cukrová vata.
A chvílemi zároveň trpká
a hořká
jako je v tercii falešná nota.
Ochutnal jsem z klína lží
a polopravd.
Připil vzhůru k nebi z pohárů
těžkých
jako život sám
plných pravd.
Po nocích poslouchal
utahané melodie
naslouchal
kde jaké radě
zakalených v jasné barvě.
A také jsem se tě chtěl dotknout
cítit na sobě tvůj dech
hmatem protnout tvojí kůži
na mých
deseti prstech.
Originální přirovnání...A je to hlavně upřímné...Prostě krásné...ST :-)
07.11.2024 22:10:41 | LaBruja
Nejsem básník , jen píšu co si myslím a co cítím, děkuji Ti :-) Slova Tvá potěšila :-)
07.11.2024 22:16:14 | Gaspi03