kapkami deště
Měsíc prosvítá
noc je jak vitráž
z černých skel
říkám si ještě
není dopitá
láhev, co jsem
si otevřel
a v tomhle městě
tmavá zákoutí
vítají nové
příchozí
něco jsem ztratil
to mě nermoutí
vracet se zpět
mi nehrozí
kapkami deště
smývám z vlasů strach
že nebudu už
umět snít
že chladný kleště
sevřou duši tak
až nebude mít
pro co žít
v šedivým městě
noc se rozpíjí
v kalužích inkoust
rozlila
lampy jak žestě
bleskem zakvílí
a moje láhev
dožila
...