Bílý talíř

Bílý talíř

V sedí poloze

u rámě okna,

malá dcerka,

očima v obloze.

Mé milé dítě,

copak trápí tě?

 

Mami řekni,

ten bílý talíř,

tam v té černi,

není mu smutno,

není on osamělý,

sám je tak bělý,

a kolem temno?

 

Ach né, sám není,

hvězdičky má k vůli,

však žádné vidno kvůli,

světel znečištění.

 

Mami pověz,

k čemu je mu hvězd,

když není vidno žádné,

není to docela marné,

jak maják září on běle,

asi hledá je, své přátele.

 

Tak proč stále bdíš,

zhasni lampu svou,

práci mu usnadníš,

poděkuje ti a s hvězdy spolu,

budou se usmívat na tě dolů.

Autor Neo, 25.10.2024
Přečteno 36x
Tipy 10
Poslední tipující: Emily Říhová, Marťas9, Ž.l.u.ť.á.k., cappuccinogirl, šuměnka, Gaspi03, mkinka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Hladivé, moc pěkné:-)*

25.10.2024 13:04:41 | cappuccinogirl

líbí

děkujiii

27.10.2024 10:17:21 | Neo

líbí

i pro něj třeba lampa byla majákem

a malá ví to dobře, lépe než-li jiní

a pokud s Lunou propojit se chcem´

tak klidně rozžnem světýlko své v síni :)

25.10.2024 08:44:01 | šuměnka

líbí

to je pravda :)

27.10.2024 10:18:56 | Neo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí