~~~~~
Básně,povídky,čarovné pohádky
rok píše dopředu a občas pozpátky
o jaru o létu,barevném podzimu
a něco krásného nechá i pro zimu.
Před okny létal drak z papíru
o vršek stromu na nose má díru
to mu však ale vůbec nevadí
podzimní vítr rád si s ním dovádí.
Stromy a keře už zeleň nebaví?
Rádi se do jiných barev zahalí
a ráno si uplete z mlhy šál
kde se ten podzim tak rychle vzal?
No kde,rok si listuje v kalendáři
nejvyšší čas,podzim něco vaří
vaří si povidla a marmeládu sladí
na poli brambory jsme opékali.
Každý rok je stejný nikdo se nediví
malovaný podzim se nám jistě líbí.
A že je mu často do brečení?
Ne,to už se nezmění…
~~~~~~~~