Ve světlech oči

Ve světlech oči

odrazy světel na zastávkách
polykaj oči chodců
a já tam hledám jedny
 
jen nevím jestli svý
nebo čísi
a jestli jsem zapomněl čí
a jakou barvu měly
 
čekající čekaj tak ztuhle
že jejich siluety padaj do stínů silnic
a kaluže poutaj jejich sny
ale jejich oči
jsou aspoň nasazený
a zejtra se s nima probudí
a promnou se skrz tmu
zase ke světlu
 
někdy se bojím
že když nenajdu ty oči včas
budou mě budit už jen ospalky
a tma se rozplyne už jen ve tmě
Autor Náladový básník, 25.10.2024
Přečteno 35x
Tipy 11
Poslední tipující: jort1, šuměnka, cappuccinogirl, Sonador, Psavec, Janas, mkinka, Anfádis
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

najdeš je v TEN PRAVÝ ČAS

v tu chvíli, kdy to bude potřeba
přestaň se bát - a zimou kolébat

všechno máš v sobě - všechno je v nás :)

26.10.2024 08:24:30 | šuměnka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.1 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí