Vnímám to ticho,
bezhlasně zpívá,
něco uvnitř mě vzdychlo,
duše se dívá.
Byla to moje,
nebo ta tvá?
Nevím už která to je,
mají stejný tvar.
Podobny jsou tůni,
s chladivou čirou vodou,
plavou v ní Okouni,
jen v čisté vodě žít mohou.
Ve vodě čiré a chladné,
splývají v jedno,
dělit je od sebe zdá se mi marné,
bylo by jim smutno.