15. Rytíř 1972

15. Rytíř 1972

byl jednou rytíř smutnější

než krajina po dešti bývá

obloha krví politá

když den k noci se sbírá

v jeho očích kamenných

vodopád skrytých slzí

jel po cestě polní

jenž v dáli se ztrácí

na prsou kříž jak sníh

pro nějž snad jede se bít

v duši prázdnou lidskou lhostejností

kterou v boji zraní

prašnou cestou

myšlenky zvoní

ví že je dobré se mít

jindy v odříkání žít

teď však neví

na co myslí

vždyť jede po cestě

neznámé životem
Autor poet, 26.10.2024
Přečteno 27x
Tipy 5
Poslední tipující: Ž.l.u.ť.á.k., zase já, mkinka
ikonkaKomentáře (0)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
Ještě nikdo nekomentoval.
Pokud chcete vložit komentář, musíte se přihlásit.
© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel