Sudí

Sudí

 

Smrt jako sudí na hřišti života

píská fauly i ofsajdy

bez možnosti odvolání

 

V černém dresu

prochází trávníkem našich dní

někdy zvedá žlutou

jindy rovnou červenou

 

Není možnost střídání

ani prodloužení

když odpíská konec

 

Na lavičce náhradníků

sedí vzpomínky

a čekají na své minuty slávy

 

Diváci v hledišti času

tleskají i pískají

ale rozhodčí je neoblomný

 

Poslední hvizd píšťalky

uzavírá skóre

které nikdo nespočítá

 

Autor Ywach, 28.10.2024
Přečteno 72x
Tipy 17
Poslední tipující: Marten, Rafinka, Anfádis, cappuccinogirl, Psavec, Kan, jort1, Jordliana, martinaV, Ž.l.u.ť.á.k., ...
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Paráda!

30.10.2024 08:51:39 | Rafinka

líbí

Jasný ST...tohle je skvělý dílo!

28.10.2024 12:37:18 | cappuccinogirl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel