Už stavějí u cest větrolamy,
zas bude smutno na polích.
Čekají na sněhové tlamy
a návraty hejn havraních.
Připlují mlhy troufalé a slepé,
kraj ledová jinovatka přikryje.
Mráz na okna, občas, klepe,
a Listopad, zas, kus dne upije.
Do noci chaloupek okna svítí,
lidské, za nimi, teplo je a klid.
Třeba's v nich skromné je živobytí,
nenajdeš, za co je vyměnit.
Tuto báseň jsem si, prosím, přidala do oblíbených, Kane... jedna z nejkrásnějších, jaké jsem kdy četla... moc a moc děkuji :-)
28.10.2024 19:11:06 | Helen Mum