Jeden mladík z Paříže
zkoumal dámám negližé
velice se snaží
proto se mu daří
fešný mladík z Paříže
Jeden rybář z Chlumce
chytil večer sumce
též pár línů v Cidlině
opekl je na kmíně
je to machr z Chlumce
Prázdná je kapsa-
však duše rozechvělá
když cesta volá