Zmijí svatyně

Zmijí svatyně

Anotace: ~

V šeru mezi balvany
kde mech objímá chladný kámen
a kapradí šeptá pradávné příběhy

Tam
kde slunce kreslí
mozaiku stínů na rozprasklou zem
tančí hadí královny

Jejich šupiny
jak tekuté stříbro
odráží paprsky poledního žáru
zatímco jejich těla
splétají rituální vzory

Vzduch voní
mateřídouškou a pelyňkem
a čas zde plyne
podle zákonů plaza

V tomto chrámu
bez střechy a zdí
kde oltářem je rozpálený kámen
přebývá
posvátná hrůza i krása

A já
tichý poutník
jen zadržím dech
a stanu se součástí
jejich věčného tance
Autor Ywach, 29.10.2024
Přečteno 79x
Tipy 15
Poslední tipující: Marten, Anfádis, jort1, Rafinka, Marťas9, karolinakarol, cappuccinogirl, Ž.l.u.ť.á.k., mkinka, Psavec
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Líbí se mi

02.11.2024 08:55:03 | Anfádis

líbí

Krásně hrůzně tajemné ;-)

30.10.2024 09:11:05 | Rafinka

líbí

Tajemno mám moc rád. Děkuji Rafinko. :-)

31.10.2024 06:43:14 | Ywach

líbí

Čte se to jako příběh... příběh poutníkův...moc se mi to líbilo*

29.10.2024 07:51:32 | cappuccinogirl

líbí

Děkuji, byl jsem tam a navštívil. :-)

31.10.2024 06:45:01 | Ywach

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel