Désir

Désir

Túžba je ako pomalá ruleta, 

jemné, trasúce sa ruky niekoho

kto stlačil spúšť,

ale len trochu...

 

mám ju rozliatu na koži,

je akási modrastá,

prosím, nedotýkaj sa,

radšej, neviem

či niekedy vymizne

túžba....

 

niekde pod piatym rebrom od hora

mi bliká

ako divné svetlo neónov večierky

o tretej ráno

zatiaľ čo mám tvár opretú

o studené sklo okna električky

topím sa v prázdne mestskej noci,

ale dusí ma ona

túžba...

 

kde si,

kde sme boli včera?

 

mnoho zvláštnych vecí

čo chcem povedať,

čo sa mi sedia na perách,

keď stojíš pred bielym plátnom

a pohľadmi sa nechávaš maľovať

tvoja vôňa mi už vyprchala z kože

drží sa na končekoch vlasov

chcem sa stratiť na hrane tvojho nosa

túžba...

 

Škriabe vo mne ako zviera,

ktoré každý deň o štvrtej

v cirkuse predvádza kúsky svojho

alebo krotiteľovho?

repertoára

skroť ma,

ale jedno sa nikdy nepoddá...

 

túžba

.

 

Autor Pettie, 29.10.2024
Přečteno 37x
Tipy 17
Poslední tipující: IronDodo, jort1, MatyhoZmaty, Ž.l.u.ť.á.k., Kan, enigman, Psavec, Ondra, mkinka, Vivien
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

nepoddá ani nezmizí...

29.10.2024 12:12:53 | enigman

líbí

Není touha jako touha, některou zkrotíš, zvlášť s věkem, jakmile zaklepe na dveře úbytek hormonů :-) Ovšem některé zůstávají a nelepší se to :-) Na druhou stranu, dokud toužíme, žijeme. Pěkná báseň Pettie.

29.10.2024 09:52:25 | Vivien

líbí

túžba motor života...
ďakujem :)

10.11.2024 02:09:25 | Pettie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel