Oběžnice Aldebaranu

Oběžnice Aldebaranu

Překročilas práh pozlacených předměstí

doba světla zastihla tě v souhvězdí býka

v holínkách z hvězdného magnetu hoříš

a tušíš navýsost namodralé kopretiny...

 

Planeta ta z láskyplné 

či dobyvačné vůle?

 

Boříš chodidla do prachu a mezi prsty chlad

v barevném kolotoči přerůstá tě révy výhonek

džungle v hlavě, však v srdci hlad

zvoní jak z černého tulipánu zvonek...

 

Čeho vůně zaplavila tvé chřípí?

Čí srdeční chlopeň bije dvanáctou?

Proč mlčky kladeš terakotu lásky?

A kam přeléváš lásku z květů ibišku?

 

Ta planeta připlula z lásky k tobě

má maličká astronautko...

Autor Pablo Kral, 29.10.2024
Přečteno 37x
Tipy 18
Poslední tipující: IronDodo, LaBruja, Dejvis, Rafinka, Sonador, Jan Kacíř, MatyhoZmaty, Papagena, Psavec, enigman, ...
ikonkaKomentáře (5)
ikonkaKomentujících (5)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Kouzelné...

04.11.2024 09:19:28 | LaBruja

líbí

Hvězdná básnička :) super

30.10.2024 04:30:29 | MatyhoZmaty

líbí

Půvabná a láskyplná, neotřelá, vřele hřejivá báseň, děkuji, ráda jsem četla.

30.10.2024 00:26:42 | Papagena

líbí

do kalíšku...

29.10.2024 12:09:52 | enigman

líbí

do kalíšku do pelíšku, je libo sci-fi? Děkuju za podporu a zdravím

29.10.2024 15:09:21 | Pablo Kral

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel