Bulharská varna

Bulharská varna

Anotace: ...nedokončená rychlokvaška...

To raný večer nepočal marně,
když sešli se tři extrémisté,
v bulharské pervitinu varně.

Varna byla na okraji města,
tam kde u kostela končí cesta,
budova tří chlapů co se činí,
práce u chemického náčiní.

Je už to u nich zvláštní tradice,
chlastat červené víno z krabice.
Mají pak spolu snažší řeč,
jak je to chytá v břiše křeč.

I v tento den si nalili,
aby svá hrdla zkropili,
již rudě se jim barví líce,
však přilévají stále více.

„Pánové, já vám mám choutky“,
říká první dlabaje pochoutky,
„ba koupil jsem i růži bez trní,
však ženy žádné v okolí není,
co mám si počít jen?“

„Strč si choutky i to kvítí,
tam kam slunko nesvítí.
Na mínusu jsme již druhým rokem
v prdel se hrabem mílovým krokem,
a ty tu řešíš voloviny!“

Třetí nedbaje slovní srážky,
chystá fosfor, jod a prášky,
drtí bílé kapsle v prach,
nepřipouští si on strach.

„Vždyť se ti to nerozpouští správně!“
otočil hněv ten druhý k jeho tělu,
„A co, budou snad kvalitu vymáhat právně?“
„Vždyť zabíjíš nám klientelu!“

Autor Neo, 29.10.2024
Přečteno 30x
Tipy 8
Poslední tipující: Papagena, Psavec, Ž.l.u.ť.á.k., zase já, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Syrový a drsný, díky

29.10.2024 23:26:03 | Papagena

líbí

také děkuji :)

30.10.2024 12:13:48 | Neo

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel