do hnědých louží
rozoraných polí
krvavou deku
rozestřely buky
javory zlatem
vyšívaly lemy
a kdesi z dáli
zakvorkaly sluky
vše už se chystá
k blížícímu spánku
jen já tu sedím
ruce kolem ramen
na známá místa
hledím v mírném vánku
a rty si samy
zašeptají Amen