Zběsilá bouře:
stromy se před ní klaní
a sténají.
Vše živé jde jí z cesty,
nic nedbá na protesty:
jen skály se stoicky brání:
strach nemají.
Proudy vod nebeské hráze
přetékají a berou naději.
Nelze jim člověku vzdorovat
a živlu se postavit.
Nesejde na odvaze,
živly, když boje svádějí:
jen podlehnout, nebo odolat.
...skonat, anebo žít.