Třicet let splácení
sladkého snu z pohádky
Čokoládová střecha
a marcipánové zdi
LTV osmdesát procent
z ceny odhadce
Ježibaba se směje
úroková sazba roste jak houba po dešti
Jeníček s Mařenkou
počítají příjmy a výdaje
do excelovské tabulky
V lese není signál
na online banking
A tak louskají perníček
z vlastního domova
než jim ho banka sní
Pohádky už nejsou
co bývaly
Dnes i ježibaba
má svého bankovního poradce
a RPSN vytisknuté
na perníkové fasádě
Ale aspoň
že ten les kolem
je zatím zdarma
A výhled na hvězdy
nespadá do daně
z nemovitosti