Oblázky
Až obejme mě luční kvítí,
až předá mi zlatou ratolest,
nechám strach, ať šeptá mi slova,
jak zbloudilým lidem šeptá les.
Až poslední kousky mé kůže
se promění v bílý mramor,
nechám hněv, ať vede mě k oltáři,
jak k lásce nás přivádí amor.
Až ze světa uvidím příliš,
až zodpovím všechny otázky,
nechám lítost, ať uhladí rány,
jak dělává to voda s oblázky.
Krásné dílo...
Nikdy nezodpovíme všechny otázky...
Život nám vždycky zůstane dlužen nějakou odpověď...
A oblázek...pokaždé se znovu a znovu nastaví dalšímu pohlazení řeky...*
03.11.2024 12:01:12 | cappuccinogirl