až skončí sen, zemřu v tu ránu
podoben stínu v paravanu
který hraje své etudy
své malé hloupé komedie
o tom, jak krásně se nám žije
teď, když svět ztratil Jezídy
v područí plánů na obnovu
smíme si zoufat zas a znovu
s iluzí lásky v pěstičkách
se slovy pánů prostým lidem
o tom, jak s bohorovným klidem
zdraží nám sýry v pastičkách
kolikrát ještě uslyšíme
že pro jiné se nehodíme
jen pro práci a mlčení
a my, duch stroje s tichým chodem
hledáme stěnu s tajným vchodem
do času s jiným určením
nejen ty stroje s tichým chodem
hledají stěnu s tajným vchodem
do časů jiných
i duše lidí Nekonečna
hledají bránu Tužeb Věčna
a střed, světlo a stíny
04.11.2024 10:26:40 | šuměnka