Nad ozón

Nad ozón

Nastup do oranžového kočáru, 

poleťme do výšin, odkud nenapíšeš zprávu,

máš chryzantém plnou náruč

a pro psaní nezbývají prsty,

stejně bys neviděl přes paprsky,

až vyletíš nad ozón,

prosímtě, řekni mi, že je tam hezky. 

Vím, že nás bolí nohy a nemáme náladu

na stokrát vyšlapané stezky.

Koukej se na boty - žraločí podrážky,

špinavé ponožky a kanárkové tkaničky,

dívej se na zápěstí,

jak to peláší a užívej si štěstí,

že tu můžeš být a sedět, tak se neboj uvelebit,

v beatu klidu, kolem šedesáti úderů, víc ne,

nahoře v kočáře v rytmu oddechů dřímavé písně.

Pomalu dojdi ke kyselým plodům a vychutnej,

některé věci jsou neměnné, tak nechme je.

Autor K8OS, 03.11.2024
Přečteno 27x
Tipy 9
Poslední tipující: enigman, šuměnka, Psavec, Iva Husárková, mkinka
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

někdy je dobré ochutnat a někdy nechat být...

04.11.2024 15:00:36 | enigman

líbí

tleskám ti - to je velká paráda!!

04.11.2024 13:59:28 | šuměnka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel