Anotace: Pro tyto dny
Hnije listí? Cizí dáma studeným už prstem čmárá?
Dnes se choulím do kabátu, stažený mám krční sval,
včera chodím, cítím žal, ale přesto hledám síly,
i když severák už sílí, hledám teplo, hledám světlo,
hledám letní oblohu, v duši tichou pohodu.
Bude zima, bude mráz, kéž už by všem bylo snáz,
at vánoční pohodu nevyženu ze schodů...