Z hlavnej

Z hlavnej

V staničnom bufete,

kde čas odkvapkáva

zo zahrdzavenej trubky,

sedím s pohárom prázdna

predo mnou v tvárach okoloidúcich

bliká nejasný odraz včerajška.

 

Všetky cesty sa krížia

niekde za obzorom

medzi vlakmi a lístkami,

ktoré si nikto nevyzdvihol.

Železné koľaje ticho hučia

príbehy, ktoré sa odtlačili

do pántov šedých snov.

 

Medzi vrstvami dymu

a potu robotníkov,

čo cestujú domov

niekde na východ

z otravných fušiek,

hľadám tieň,

ktorý si tu nechal

spolu s krúžkom od kávy

na zažltnutých novinách.

 

Tvoj hlas stále plynie

ako pero na pokrčenej strane

v starom koženom notese,

presne na tej,

ktorú nedokážem vytrhnúť.

 

 

Nad mestom visí nehybná obloha,

je ružovkastá a

v jej mäkkých záhyboch

sa stratili všetky vety,

slová vyprázdnili formu

a vyparili sa do neznáma.

 

A tak čakám,

bez hodiniek

a bez cieľa

dumanie prerušuje

hlas pani, ktorá vrelo

oznamuje ďalšie meškanie

medzištátneho expresu,

trpezlivosť ruže prináša,

a tak ďalej čakám,

či sa tvoje kroky nezjavia

medzi tými zvukmi,

čo vždy prichádzajú,

keď už nikto nehovorí.

Autor Pettie, 04.11.2024
Přečteno 40x
Tipy 15
Poslední tipující: cappuccinogirl, jort1, Iva Husárková, Psavec, Kan, neumelec_zivota, Ondra, Vivien, CULIKATÁ, mkinka
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Někdy před nás chvíle postaví podivnýho panáka. Jako by byl o ničem, přesto má devastující účinky.
Co raději hrnek ccina? Nebo horkýho kakaa? To zahřeje, než...zahřeje někdo jiný*

05.11.2024 17:35:09 | cappuccinogirl

líbí

cappu vždy a všade!

06.11.2024 17:07:39 | Pettie

1líbí

Smutno a prázdno. Čeká a nikdo nepřichází, jen pani odjezdy, příjezdy vlaků hlásí... a náhle někdo klepe na rameno, vysloví tiše Tvoje jméno a všechno dobře dopadne:-). Hezky napsané.

04.11.2024 16:26:23 | CULIKATÁ

líbí

ďakujem!

06.11.2024 17:07:51 | Pettie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel