kdyby to aspoň byla poezie
co se na mě zevnitř dívá
vydloubává spánky po nocích
a ve dnech seje nedospánky
kdyby to aspoň byla poezie
a nesla jméno neúnosné
palčivé jako tušení slov
co usmrcují každý verš
kdyby to aspoň byla poezie
co se dotkne života
i kdyby přežívala pouze obrazem
který v žádné básni nebyl psán
kdyby poezie aspoň byla
kým sami nejsme a chceme být
a jednou za čas zrodila se ta
co dovoluje odpustit
Mě báseň do svědomí dloubla pěkně, snad pomohlo by najít Nedělení chvilky poezie a pustit si je zpětně (pomoc je myšlena sobě).
05.11.2024 11:11:50 | karolinakarol
dokud v úvodu bude podmínění
tak "kdyby" na něco se nepodaří změnit :))
05.11.2024 10:48:59 | šuměnka