V tvojich rukách sa láme ticho,
ako keď je po daždi
a každý kút vonia novou zemou,
už neviem, ako ťa nájsť,
vždy si bol niekde v medzipriestore,
kam sa chodí len po kúskoch, opatrne.
Oddeľujem prach od dotyku,
číry sen od reality,
prestrihneš strunu
a tóny sa rozpadnú
na peľové slzy
pod konármi vŕby
mizneš vo mne pomaly
ako noc v nespavosti
v pokoji rozliatom po stene
dlhé tiene pulzujú
vlnami tvojho dychu.
Rozbité zrkadlo
črepy vrhajú svetlo,
ktoré nedrží pohromade
a visí niekde vo vzduchoprázdne.
Pozbieraš ma
ako písmená z roztrhnutej knihy,
nikdy nebude celá,
nedopísaný príbeh.
A predsa sa v tejto
neúplnosti
dotýkaš špičkami prstov
večnosti.
Tohle je skvěle napsané.
Tak silný emoce, že jsem si musela dlouze vydechnout.
Tak plné básně je vždycky zážitek číst,
i když to čtení občas nohy podrazí a na duši dá flok.
Děkuju, Pettie*
06.11.2024 19:29:22 | cappuccinogirl
Milá cappu, vďaka zo srdca, som rada, že moje básne v Tebe vedia vzbudiť emócie, či dobré, či tie menej dobré :)
08.11.2024 10:08:30 | Pettie