Mlhy
Nemám ráda ranní mlhy...
Raději mám
slunce s deštěm,
jak vytváří pestré duhy...
Nyní máme období
mlhy si v něm moc hoví.
Vytváří tak smutek,
kdo by mohl,
za teplem by hned utek.
Mlhy jednou zmizí,
zase budou cizí,
ošlehne nás mráz,
vánoční to čas.
Vytáhnout se z půdy sáňky
zavzpomínáme,
na staré dárky.
Byly kdysi dávno moje,
dneska drží vnuci oje...
Tahle se ti moc povedla, Marťásku...takovej vánoční před-střípek...
fakt už se nám blíží zas
zima a vánoční čas*
krásný den tobě*
08.11.2024 11:29:12 | cappuccinogirl
Děkuji moc milá Cappu za krásný komentář, Tvoje komentíky jsou kouzelné...
08.11.2024 17:40:05 | Marťas9
vnímalas někdy, jak díky mlze září odraz světel??
jak svítání se prazvláštně v ní rozprostírá?
jak nese tajemno - jak páří se i pomyslně kvete
a jak rozbují se bezděčně a stejně tak i zmírá...
08.11.2024 09:05:38 | šuměnka
Ano šuměnko vnímám tyto zvláštní krásy...
Hodně se rozhlížím kolem sebe, ale i přesto déšť a mlhy jsou u mne na konci seznamu. Jsem Lev mám ráda sluníčko a teplo...
08.11.2024 09:33:20 | Marťas9