M ě l u t k á n kabát z vláken espritu / z nichž každé nořilo se až do jeho těla
jak jeho vlastní epifyt / kolekce závitů / poslední móda bagatela, s níž nechtěl ohromit…
Podšívka fluidních látek předrahých / knoflíky z želvoviny, jenž lemovala tužba dokola
Límec stál vztyčeně, jak předzvěst odvahy
/provázen větrnými stíny, které si na písknutí přivolá…
Už dávno znal;
A uvědomoval si; že má nohy, aby kráčel
A chápal; že má paže, aby pohladil
I že má sílu zaklínače / a mozek jako samostříl
Uměl se vyhnout nenadálým zvratům. A občas liboval si ve své samotě
V žáru svých myšlenkových objetí / byl spraven na debatu,
když díval se skrz loukotě / s něhou, co v zraku mají snílci, estéti…
A zdá se nasnadě, že i on měl v hlavě vlastní tužbu, sen
ten, který v nitru zůstává neměnným pohonem i cinklou radostí
Chtěl najít jednu poletuchu z řádu povětrných Žen
rodem těch vzdušně nestárnoucích zvláštních bytostí…
Já měl utkán triko s mikinou
snad krásné slečny
ženy
prominou...
Nejsem králem ložnic
neumím šarmem zářit
vlasy šedivý
řídnou
času se nelze bránit...
co bylo
dávno není
zbývá to jen přiznat
protože čas vše mění...
08.11.2024 23:35:11 | Gaspi03
Když ony poletuchy jsou tak přelétavé. Je to hledání bez konce. Je lepší hledat nebo najít?
08.11.2024 09:22:58 | Jan Kacíř
a co není pomíjivě přelétavé??
i život
i láska
i to, co zdá se v jedné chvíli pravé..
i emoce od radosti po tklivo
i ohňostroj, když ve své kráse třaská :))
** a obojí - toť moudrost života podstaty
a kdo se toho nebojí - ten nemá nohy sněhem zavátý :DD
08.11.2024 09:51:45 | šuměnka