říkala si jedna bába
tady jsou
když hledala brejle
v Hrádku nad Nisou
nebyly a tak si řekla
sedni si
a sedla si na lavičku
u Nisy
na lavici seděla
až usnula
aniž by se sebeméně
pohnula
tak u Nisy
u slepého ramene
chrápe bába na lavičce
z kamene
okolo v tu chvíli
jako náhodou
šel chlap, co chtěl
hledat poklad pod vodou
a právě když míjel ji
tak procitla
a nechápe, kdeže
se to ocitla
řeka hučí a kolem jde
šílenec
umřela jsem
nemám ani na věnec
na kameni ležím
v divné poloze
podlehla jsem zřejmě
divné hypnóze
stalo se vám něco?
ten chlap najednou
šnorchl v hubě
když se sklonil nade mnou
Áááá, zaječela babice
s přízvukem
na předposlední slabice
tak se tedy stala
tahle příhoda
určitě to byla
hloupá náhoda
že se bába
v momentálním rozruchu
skoro kouzlem
vznesla metr do vzduchu
pak dopadla těžce
na ty kameny
její pohled prázdný
tupý, znavený
křuplo to
když dosedla si v kolapsu
zapomněla totiž předtím
na kapsu
v ní měla ty brejle
co je hledala
když se po nábřeží Nisy
štrachala
aby byla legrace
až do konce
tak původně chtěla jet
do Jablonce
tak se končí příběh
krutý velice
rozbité jsou brejle
i ta babice
to má z toho
že si chtěla u Nisy
zavzpomínat na minulost
na kdysi
To je dobrá příběhovka...
Bába, brejle a pak schovka:-)
která končí pro skla tragicky...
Nesmát se - to byl by úkol nadlidský:-)))
Zasmála jsem se s chutí:-)*
08.11.2024 18:40:44 | cappuccinogirl
...nemám sice moc rád příběhy...ale dobrý vypravěč mě občas pobaví...dík.
08.11.2024 17:00:37 | Marten
Jako bavím se, ale....
Jedna "Ehm...." z Leštiny,
i přes kukuč nevinný,
život umí komplikovat,
nepomůže stále hledat,
když si klíče, věřte drazí,
bůh ví kdy a kam si vrazí.
Vážně věřte! Přátelé,
kde kam, vyjma....
Tam by byly k nalezení,
život však tak lehký není.
Klíče? Story čtyřdenní...
Co však čekat od ženy?
Jak blízké mi je hledání brýlí,
bábule je na tom ovšem líp,
ta je alespoň našla, kdežto já
od včerejška jezdím s rozkuchaným
startováním...
08.11.2024 10:32:01 | Dreamy
klíče si zásadně a bez výjimky dávám na stejná místa, vždy a nikdy jinak...ale brejle, jaj...jednou, před mnoha lety, jsem potřeboval už jít z domu, hledám brejle, brejle nikde...prošel jsem úplně všechno, všude jsem byl dvakrát, brejle nikde. A v hlubokém zoufalství jsem šel do koupelny, jestli jsem je třeba nenechal v koupelně na umyvadle, i když už jsem dopředu věděl, že ne...a co myslíš? Byly tam. Jenže ne na umyvadle, ale na nose :D :D :D
08.11.2024 10:35:40 | zase já
to je teda hukot - tam u vás v Hrádku
to ti teda řeknu - bába brejle a chlapisko
to je námět skoro na pohádku
a rozruch v kraji - od nás neblízko :))
**ale já to tam znám - měla jsem tam kamarády
a jeden čas jsem tam docela hodně jezdila
jen ta jména si vybavit (Honza a zrzavej Radek - horolezec)
08.11.2024 08:24:51 | šuměnka