Usínání

Usínání

Anotace: .

Usínání

V noci se sám sebe ptám,

zdali postupně a pomalu umíráš 
nebo umírá svět, který znám, 
umírá svět, když usínáš?

Pokládám si otázky 
a nemocná je společnost.
Řečeno bez nadsázky - 
odebírá se na věčnost. 

A kdo nám k ráji pomůže?
Když ráj se nám tak vzdaluje?
Duše už na odpor se nezmůže, 
a tak si svůj svět maluje. 

V noci se sám sebe ptám, 
jestli sním a nebo umírám.
Zdali vůbec nás dva znám,
ptám se, když oči zavírám. 

Autor lukassnajdr, 08.11.2024
Přečteno 38x
Tipy 11
Poslední tipující: IronDodo, Psavec, Marten, mkinka, šuměnka, zase já, Iva Husárková
ikonkaKomentáře (1)
ikonkaKomentujících (1)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

rozvíjí se - umírá i vzkvétá zároveň
proměňuje prolíná - měň se, co měň

:)

08.11.2024 10:23:00 | šuměnka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel