Anotace: v noci z 9. na 10. listopadu 1938 proběhla v Německu Křišťálová noc (německy Kristallnacht)
v záplavě střepů
noc se blýská
tam zazní výstřel
tam se píská
a svět zas dostal
ránu kyjem
Co my s tím? ptáš se
My s tím žijem
a budem navždy
dokud střepy
obětí vraždy
zas neslepí
někdo, kdo ví
že opakovat
bude se všechno
nejen slova
už se to blíží
ohně v noci
a strach
jak určující pocit
ukaž svou kůži
číslo skryté
Co my s tím? ptáš se
...
Uvidíte
...