Uvidíš

Uvidíš

mě pod měsícem 
jak vykoupaný od hvězd 
střásám zbytky stříbrného prachu 
z pláště černé sestry 

jak z východu kloužu po tenkých liniích větru 
k tvému jak ústa pootevřenému oknu 
a cestou postříbřím všechnu trávu  
strom nebo ptáčka 
na znamení probuzení spících srdcí 

a uvidíš jak se rozpínám a blednu 
a za sebou jak táhnu batolící se úsvit 
a možná smutná budeš u okna až zjistíš 
že celý k tobě nepřijdu 

pak až vynesou tě kroky ven 
nahmatáš mě jako den 
co budí tě po každé noci 
věrně sloužit připraven 

Autor Náladový básník, 09.11.2024
Přečteno 50x
Tipy 8
Poslední tipující: IronDodo, Koala, Kan, šuměnka, cappuccinogirl, Psavec
ikonkaKomentáře (2)
ikonkaKomentujících (2)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Skvotná představa...

09.11.2024 20:06:31 | šuměnka

líbí

Tak ale tohle je krásný... hladivý*

09.11.2024 19:57:42 | cappuccinogirl

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel