V hustém černém lese
mlha stromy proplétá,
zvláštní ticho s sebou nese,
stříbrem zemi povléká.
Bosá nožka sune se,
jíním jako bledý had,
přízrak tančí po lese,
lehoučký jí vlaje šat.
Ach, ta dívka celá bílá,
kůži chladnou jako led,
z její tváře smrt se dívá,
a přec tak krásná na pohled.
Kdysi tu prý někde žila,
tenkrát jinak chutnal svět.
Z velké lásky zešílela
a nenašla už cesty zpět.
Do noční mlhy vkročila,
zaživa již neviděná,
i ten, komu tančila,
na svět už se nepodívá.
Hmm...tohle na mne opravdu dýchlo takovým zvláštně tíživým smutkem... Procítěně napsané*
10.11.2024 23:27:45 | cappuccinogirl