Vlasy nesú stopy rúk,
neviditeľné rieky sa
zvíjajú na spánkoch
malé pramene
vedúce k miestam,
kde sme mohli byť
a z každého pramienku sa krúti
zabudnutá pieseň
jednotlivé vlasy
sú tenkými mostami
medzi tým, čo vieme
a čo sme chceli zabudnúť
vlasy nás obopínajú
ako staré mapy,
na ktorých sa stratili názvy dedín
zvuk hranatých písmen
nesie vzdialené dni
detské smiechy
záblesky polárnych nocí
tvoje pery
a môj strach
vietor prinesie
vlasom iba taký tichý záchvev
ako zašuštanie farebných listov
v cestičke presne v strede hlavy
niečo sa pohne, zatúlané meno
sa vráti naspäť
prilepí sa k šiji
akoby tam bolo odjakživa.
Vlasy nesú základy našich starých domov
schody, po ktorých sme behávali
za dobrodružstvom
vône, ktoré sa miešali
s dažďom a koláčom starej mamky
tiché závany horúcich dní
a tajomstvá, ktoré ticho doznievajú
na špičke prvého šedivého vlasu
kým nebudú pozametané zo studenej zeme
opäť sa všetko zapletie do jedného prameňa
a stratí sa
kým opäť nenarastie.
ST, nádhera.
Jsem úplně mimo, tohle je úžasný dílko...zatra, Pettie, umíš.
Fakt se ztrácím v tvým psaní...a vždycky mě vezmeš někam, odkud se mi hned tak nechce... pohlazenka, smuténka, je to jedno, v každé je tvůj otisk, na kterej si chci co nejvíc "sáhnout"...
Za tuhle dnešní moc děkuju*
11.11.2024 22:45:33 | cappuccinogirl
vždy ma tvoje slová tak príjemne zahrejú, priznám sa, že keď pridám báseň, tak si vždy hovorím, čo na to povie cappu!
12.11.2024 13:43:21 | Pettie