K horám
Slnko k horám sa schúlilo
zaviali hviezdne prápory
tma prichádza zúrivo
vynoria sa nočné netvory.
Zdvihnem kotvy z hlbín
odviažem silné povrazy
som taký istý, ako pred tým
snáď loď do prístavu dorazí.
V takte vesla
do chladnej morskej hladiny
studená ruka klesla
z temnej chladnej pustiny.
Do noci, zem vzdialená,
v búrke, vetrom do diali
láska nechaná
tam, kde sme ju nechali.