chromovaný budík
tiká v tichu
když natáhneš pružinu
čas se zastaví
a ptáci ztuhnou
uprostřed letu,
pod skleněným víkem
dřímá tajemství
kolečka a páky
umí zpomalit
ranní rozbřesk
nad městem
v modrém přísvitu
ciferník svítí
magickým světlem
a ručičky píšou
tajné značky
do tmy,
stačí stisknout
malé tlačítko
vzadu na rámu
a svět se změní
v nehybný
obraz času
svět znehybnělý v obrazu
ráda bych byla při tom úkazu
však jen na malou chviličku
a pak bych zase ručičku
jíž sám čas nutí do běhu
sunula k životu...a dalšímu příběhu
které rodí svět*
13.11.2024 11:49:25 | cappuccinogirl
Jo, zpomalit čas by bylo báječný! Tvůj pohádkový budík chci! ;-) Ještě mám schovaný ruský budík s ohromným zvoncem, co řádil jak když cinkající tramvaj přijede zavřeným oknem do pokoje :-) Budil mne do školy. Uf.
Tohle teda fakt neuměl ;-)
Krásná fantazie :-)
13.11.2024 09:40:06 | Rafinka
Děkuji Ti, Rafinko, daly by se s tím dělat pěkné kejkle. :-) Kdybych ho měl, tak půjčím. :-p
To máš určitě raritu.
Vím, že kolečka, šroubky, páčky - Tvůj svět. ;-)
13.11.2024 09:47:11 | Ywach
Budík pana Tikoše a Cinkala
oba ti pánové ho stvořili
aby se magie už konečně víc probrala
A svět se zpomalil alespoň o chvíli
:) to je básnění, které je mi blízké
Diky krásně
13.11.2024 09:31:54 | šuměnka
Tikoš a Cinkal zní fakt legračně. Úžasná dvojka, dovedl bych si představit i knihu. Nebo nějaký příběh. Směju se a žasnu. :-)
Díky za návštěvu
13.11.2024 09:39:58 | Ywach