Proplouvám
Ranní mlhu v ulicích
Kávu z nábřežních barů
Gondolou která spojuje břehy lidí
hledající krásu
Příběhy kanálů převozníka i vypravěče
v pruhovaném tričku
Proplouvám srdcem města
proplouvám ranním probuzením
Vůně čerstvého pečiva ticho ospalých náměstí
Vlnky od projíždějících člunů i únava starých zdí
Mosty které počítají tvé kroky
barvy ranního slunce
Tvá tvář v zrcadle vody jak ji kreslí první paprsky
V náručí starého města tvá snídaně na mramorových schodech
Plující mezi všedností a kouzlem v objetí probouzejících se Benátek
.
.
Tak tahle psaná pohlednice
mne potěšila převelice:-)*
Vrátím se, vícekrát, abych se mohla projet touhle písmenkovou gondolou:-)*
14.11.2024 22:00:01 | cappuccinogirl
To je vznosná představa
Oni jsou ikonou kanálů i pohyb v eleganci
Jejich svaly ženy dostávaj'
A oni ženám zase dávaj' šanci
Se zasnít... :)
Ráno jsi zkrásnil
14.11.2024 08:39:12 | šuměnka
Díky veliké, mám radost a jsem rád, že jsem svou neklidnou energii mohl hodit na papír. Vlastně na vodu. :-)
14.11.2024 08:53:01 | Ywach
Je to nádherně romantické. Teď jsem otevřela oko do českého šmourného rána a tvoje dílko mne přeneslo do lepšího rána benátského. ;-)
Díky ti za kouzelné počtení k fajnějšímu probuzení ;-)
14.11.2024 07:19:32 | Rafinka
Měl jsem takovou snivou. V těchto pochmurných dnech. A představa lodičky mě držela nad vodou. :)
Moc Ti děkuju, Rafinko a přeju hezké ráno. :-)
14.11.2024 08:01:04 | Ywach