Mrazivá pavučina
Jen lehce pod nulou
a tolik krásy…
Královna zima
se, opět hlásí…
Je třeba zachytit
tu zimní krásu
ušima, očima,
či vzít ji do vlasů.
Vytáhnout foťáky,
zvěčnit ji navždy
nakouknout do tajů,
zjistit ty pravdy.
Pravdy o přírodě,
co si mráz schovává,
svou silnou moci
se vším si pohrává.