Dej mi jenom klíč,
zámek už si najdu sama.
Všechen hluk pošli pryč,
ať zůstane jen ticha mana.
Zaškrabká kov do kovu,
jak hledá správnou dírku,
zbavuje všech okovů,
odemknou se jen na chvilku.
Zvláštní je to klíč,
snad je nějak kouzelný?
Když odemyká srdce chtíč
a nechává nás za dveřmi.
Pověs mi ho na krk,
tam po ruce ho mám,
až si pro mě přijde smrt,
ať po kapsách nehledám.