Vědění
Polykám jedno za druhým
a stejně mám příšerný hlad.
Hele, jak je můj orgán prázdný, prosím, jen se račte podívat!
Přijatých chutí si vůbec nevšímá,
ta nezbedná nádobka bezedná,
a ta rychlost látkové přeměny do nicot! Ta rychlost je přímo vražedná.
A okolo mě je tolik sladkých myšlenek
smotaných jak cukrová vata do vět!
Škoda, že pár jich rozpouštím v zapomnění a pár jich nechávám rezivět.
A najednou mi zničehonic došlo,
teď když vrásky vídám čím dál víc,
největší vědění lidského ducha je, že nevíme vůbec …
ale vůbec …
nic.
A ti, co ví, že nevědí, ví...že z každou zodpovězenou otázkou se vynoří nekonečno dalších otazníků...
17.11.2024 17:40:13 | Iva Borecká