Modré světlo protíná tmu města
jak elektrický blesk, náhlý a ostrý
Siréna vyje do spánku ulic
probouzí okna, trhá závěsy
V křižovatkách se tříští záblesky
o fasády domů, o výlohy, o tváře
lidí za sklem. Čas se zastavil
v pulzujícím rytmu pohotovosti
Někde hoří, někdo umírá
někdo utíká před vlastním stínem
město zadrželo dech
Pak ticho spolkne poslední tóny
a tma se vrátí do svých zákoutí
jako by se nic nestalo
té poslední sloky se nemůžu nabažit
těch tvých pár slov se zhmotnilo k mé vizi
dal jsi tam něco víc, než jenom cit
a jako celek je to složkám poklona tvá ryzí :)
17.11.2024 09:28:50 | šuměnka
I Tobě děkuju za návštěvu, šuměnko, jsem rád, že něco předala a že sis v tom něco našla. Hezký večer nedělní. :)
17.11.2024 16:19:07 | Ywach