no woke

no woke

až budem všichni mluvit jedním hlasem

sotva pak poznáš muže nebo ženu

natož jakou kdo má vlastně cenu

svět naplní se pouze nesouhlasem

 

namísto Já a Ty, jen My tu bude stále

individualita, ta bude potlačena

jen masa čísel, bytosti beze jména

a svoboda asi jak v kriminále

 

úplně vytratí se živá pestrost lidí

dnes každý unikát je v sebevětším davu

a fakt, že každý má svou vlastní hlavu

už brzy nikdo nikde neuvidí

 

dnes já jsem muž a ty jsi zatím žena

zítra, kdo ví, si role prohodíme

určitě se tou změnou pobavíme

ty budeš stůl a já například fena

 

pak skončí svět, co odmalička známe

panenky pro holky a auto pro chlapečka

do šedé kaše slitá uniformní břečka

nezbyde nikdo, kdo by řekl ...Zhasínáme...

 

 

 

Autor zase já, 17.11.2024
Přečteno 62x
Tipy 30
Poslední tipující: kozorožka, Emani, Rafinka, Václawitch von Hákenšmíd, víc, IronDodo, Kan, Psavec, Ondra, Ywach, ...
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

Buďte zdráv, příteli.

21.11.2024 03:21:31 | Václawitch von Hákenšmíd

líbí

...dneska je tady jedna divnější báseň za druhou...;-) asi špatnej vliv úplňku...

17.11.2024 13:49:42 | Marten

líbí

von se někdo najde...

17.11.2024 10:28:07 | jort1

líbí

nevytratí a neskončí!

ber to okolní dění s nadhledem
od dob, co Země pro lidi je Zem
se všechno točí - otočí a někdy na lonži

se někteří nechají povést s provazem :)

17.11.2024 09:32:13 | šuměnka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel