sedmnáctého listopadu
stranou všech oslav a demonstrací
hrála a zpívala skupinka Romů
před Obecním domem
čerta se starali
co se stalo v Praze před 35 lety
šla kolem rodinka
a holčička se ptala
co tam ti lidé tak povykují
maminka hned výchovně zacílila
nikdo je nenutil chodit do školy
tak se tady teď musí producírovat
když se dívka tvářila nechápavě
matka vysvětlila
kdyby chodili do školy
tak by teď měli práci
a nemuseli by
tady takhle žebrat
to je vážně dobré
tohleto výchovné působení
řekl jsem překvapené ženě
a omluvně se usmál
tak vypadal můj letošní
sedmnáctý listopad v Praze
Děti umí...my jsme, je to měsíc zpátky...vynášeli rakev...před domem šel tatínek,maminka a asi 3-4 letá holčička. Vedle mě zdrcený děda a holčička do ticha jako pavián "tatíí....co to tu nesooou?" Tatínek i maminka odvraceli zrak a při tom švidrali,co se to děje..." tatí, co to jéé?" "Mlč a pojď!"
17.11.2024 20:06:32 | Veru