Ž e n a
Jsem spadlým listem se stromu
který se k zemi snáší
jsem malým shlukem atomů
v kterém se jádra plaší
jsem vodou která odtéká
k velkému moři v dáli
jsem jiskrou sluncem rozžatou
co sama sebe spálí
jsem hrstí země na poli
co čeká rozsévače
jsem slzou kterou zabolí
když nesena je pláčem
jsem prázdnou dlaní žebráka
když o almužnu prosí
jsem studnou štědrou na vodu
jsem ranní písní kosí
jsem ohněm který uhasí
pak křídlo motýlí
jsem vším, čím osud mít mě chtěl
na zemi - na chvíli
Komentáře (4)
Komentujících (4)