Když čas zabrzdí...
Ráno sice brzy svítá
je čas klidu, zima vítá.
Čas se náhle zpomalí
zimní čas jsme přijali.
Den nám hlásí, času nemáš
pospěš s prací, světlo hledáš.
Odpoledne brzy tma,
to jsou zimní pravidla.
Čas se v březnu změní
v duši malé chvění.
Prodlouží se zase den
nahrnem se všichni ven.