V prázdnych líniach

V prázdnych líniach

Ráno sa rozlieva,

ako keby si nič

nechcelo byť isté

tiché šepoty stien

odhaľujú, že aj oni

sa boja

 

v oblakoch sa čosi hýbe,

možno vták,

možno tiché prsty slnka

alebo len moja myseľ

hľadá tvar,

ktorým by sa to všetko

dalo pomenovať

 

samota sa usadila

v puklinách dlážky

nie ako nepriateľ,

ale ako zabudnutý prach,

keď po ňom prejdeš

zanechá stopu

 

v okne naproti

horí svetlo, ale vždy sa zavrie

o chvíľu skôr, než si ho stihnem

zapamätať

kam miznú všetci,

keď prestanem dýchať?

 

a predsa

v každej neprítomnosti

sa čosi skrýva

ako keby svet čakal,

kým mu niekto odpovie...

 

 

 

Autor Pettie, 23.11.2024
Přečteno 28x
Tipy 18
Poslední tipující: Gaspi03, enigman, šuměnka, mkinka, Sid, Iva Husárková, cappuccinogirl, Ondra, Ž.l.u.ť.á.k., Psavec
ikonkaKomentáře (4)
ikonkaKomentujících (4)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

zvláštní je že nečeká...

25.11.2024 01:06:01 | enigman

líbí

Páči sa..

24.11.2024 06:44:15 | Sid

líbí

ST, Pettie.
Tady je silnej každej řádek...
Propsalas ses ... do mne.
Ale to je dobře - protože už jsme na ty tvé řádky nejmíň dvě a samota je v oslabení:-)

Svět vždycky dostane odpověď...
A tohle je pár řádků ode mne pro tebe*

24.11.2024 00:36:49 | cappuccinogirl

líbí

ďakujem, milá cappu, za všetky vrelé slová :)

24.11.2024 00:47:03 | Pettie

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel