sedíme tu
namačkaní
jako sardinky
v konzervě
naše těla
si nedobrovolně
vyprávějí příběhy
*
mladá matka
drží dítě
starší pán
své tašky
všichni držíme
svou malou pevnost
v moři těl
*
stojíme tu
jak figurky
na šachovnici
každý pohyb vlaku
mění naše
postavení
*
každá zatáčka
nás promíchá
jako kostky
v kelímku
hrajeme hru
bez pravidel
*
cizí dech
na krku
je intimnější
než některá
milostná vyznání
*
pod oknem
spící dívka
její hlava
klesá
na rameno
neznámého muže
je to poezie
náhodných setkání
*
když vystupuji
zanechávám
otisk tepla
na sedadle
pro dalšího
cestovatele
*
jsme všichni
součástí
jednoho příběhu
který píše
rozjetý vlak
*
a jsou i tací, co skončí pod vlakem...
24.11.2024 09:46:55 | jort1
pod koly vlaku
je každý
černý pasažér
definitivně
odbaven :-)
děkuju za zastavení. :-)
24.11.2024 10:21:21 | Ywach