V blízkosti

V blízkosti

Anotace: …na pomezí vděčnosti a melancholie…

V blízkosti

Světa stínů

Našla jsem

Své světlo

Duhové naděje 

 

Nikdy neříkej nikdy

Je nejlepší odpověď 

Když konec klepe

Na dveře dalších dní

A Ty usínáš v tichu

 

V blízkosti

Světlušek a motýlů

Ukryla se Tvá růže

A vytvořila si

Svůj vesmír bez Tebe

 

Odcházíš od ní

Už mnoho nocí

Potají obcházíš sny

Co kdysi byly společné

A zamykáš za nimi dveře

 

V blízkosti

Nočního nebe

Přemýšlíš nad peklem

Které změnilo se

V hvězdný prach Tvých snů

 

Jsi na své pouti

A mezi poklady

Všedních dnů

Vzdáváš hold

Všem malým zázrakům

 

V blízkosti

Všech černobílých činoher

Co občas vidíš kolem

Hledáš vlastní záři

Světel na Tvé tváři 

 

Jsi sama

Se svým malým princem

Když Tvou planetu

Uspal další západ slunce

A Tvé srdce mlčí 

 

V blízkosti…

Nás bez my

Zůstalo jen jedno já

A tak mu posíláš

Naproti lišku

 

A až jednou

Růže vrátí se

Do Tvé zahrady ticha

Bude se Tvůj baobab

Už dotýkat hvězd

Autor Denael, 24.11.2024
Přečteno 24x
Tipy 9
Poslední tipující: enigman, Psavec, cappuccinogirl, šuměnka, mkinka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

v blízkosti se ztrácí vzdálenosti...

25.11.2024 00:07:32 | enigman

líbí

Ten malý princ tady dodal tvým řádkům punc ryzosti*

24.11.2024 18:56:20 | cappuccinogirl

líbí

kéž všichni vzdávají hold malým zázrakům :)

a kvantový skok rámem stane se - bezděky - bez tlaku

24.11.2024 18:48:12 | šuměnka

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel