CESTA
Ztrácím se
i s mapou
na cestě ke štěstí.
Tolik je
odboček,
zákazů, rozcestí,
že člověk
neznalý,
nováček života
skončí sám,
bezmocný,
jak stínů despota.
Pak vládne
kruháčům
a zákazům stání
a z temných
uliček
slyšet je volání:
... že já vůl jsem si nevzal navigaci ...
... dvoulitr pokuta? To si děláte legraci ...
... počkejte, neodtahujte mi to auto, vy darebáci ...
A podobně.