Gaudeamus
Po letech stejný sál a stejné hodiny
odbíjejí čas, který rychleji běží.
Židle a stoly, jež byly členy mé rodiny,
najednou případají mi tolik cizí.
Stále ty stejné zdi, jež viděly fracka,
který si myslel, že změní svět
a jemuž nepomohla žádná výchovná facka,
ani známky čtyři, čtyři, pět.
A ty stejné zdi teď vidí muže,
který už prohlédl své minulé chyby.
A ač zvláštní zdáti se to může,
ty zašlé školní časy mu občas chybí.
A po letech ty stálé chodby a sloupy
pozorují, jak je člověk nestálý.
Jak mladý kluk naivně hloupý
změnil všechno kromě postavy.
A tak v sále gymnaziální auly
přemýšlím o životě, o mládí.
Znovu zas zažívám průsery a fauly,
které čas už nikdy nevrátí.
všichni to zažívali - zažívají - a zažívat budou
jinak by se bozi - ukousali nudou
my jsme jejich filmy - my jsme jejich kino
daj´si k tomu popcorn a možná i víno :))
26.11.2024 07:29:44 | šuměnka