Cesta domů

Cesta domů

Noční nádraží, poslední vlak dorazil.

Vločky dopadají na namrzlé kachličky.

A ty běžíš, běžíš a běžíš...

— kam ale?

 

Věže Dómu shlíží na tě, smrtelníku.

Vichr ti už tváře ošlehal...

Domů je to ještě daleko...

— tak už běž!

 

Svatá Trojce sleduje tvůj krok.

Konečky prstů už cit ztratily.

Stejně jako ty...

— snad už abys šel.

 

Palacký ti před nosem

ujiždí v tramvaji a mává.

Vlasy máš mokré a oči taky...

— dělej!

 

Šibenice tady stála,

lidé tady trpěli.

A teď tu trpíš ty...

— přidej do kroku!

 

Zvuk Kovárny dodává odvahy.

Koně tu klusaly.

Stejně jako ty...

— už tam skoro jsi.

 

Heliodore! Helidore! Tak jsem zde.

Ze sudu na mě volá

teplo domova.

— tak jsi to dokázal.

Autor vktr, 25.11.2024
Přečteno 31x
Tipy 12
Poslední tipující: RadekČ, šuměnka, karolinakarol, cappuccinogirl, Psavec, ukrytá v máku, Kan, mkinka
ikonkaKomentáře (3)
ikonkaKomentujících (3)
ikonkaDoporučit (0x)

Komentáře
líbí

a jeden dílčí úsek zdolán :)

kolik jich ještě asi volá...?

26.11.2024 07:31:19 | šuměnka

líbí

Tu trasu znám...možná jsme ze stejného města :). Má něco do sebe. Město. I báseň :).

25.11.2024 20:56:07 | ukrytá v máku

líbí

Děkuji. A ano, město je to vskutku pěkné :)

25.11.2024 21:05:18 | vktr

© 2004 - 2024 liter.cz v1.7.2 ⋅ Facebook, Twitter ⋅ Nastavení soukromí ⋅ Osobní údaje ⋅ Provozovatel